Om foto

Skapa en inspirerande miljö

Att vara fotograf innebär att du behöver vara kreativ med att komma på nya idéer och lösningar för att ditt nästa foto ska få den uppmärksamhet du förtjänar. Men för att du ska känna att du har utrymme för din kreativitet och att du främjar den behöver du vistas i rätt miljö. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på hur du gör för att skapa en miljö som är inspirerande och trivsam.

Välj rätt inredning

Det finns flera saker du kan göra för att du ska trivas i det rum du befinner dig i. Om du till exempel har ett kontor där du brukar sitta och redigera dina bilder är det av högsta vikt att du känner att du trivs och blir peppad på att arbeta när du kommer dit. Därför ska du köpa snygg inredning som får rummet att lyfta. Du kan köpa inredning i butiker som säljer inredning. Ett exempel på det är BGA som har stilsäker inredning i skandinavisk stil du kan kolla in för att få inspiration till inredning. Några exempel på inredning som får dig att trivas och främjar din kreativitet är posters med inspirerande citat eller motiv av foton du känner dig inspirerad av, växter, ljus, vaser och olika textilier.

Välj rätt färg

Den färg vi har runt omkring oss påverkar oss mer än vad vi tror. Därför är det viktigt att du väljer att inreda med färger som får dig att trivas, bli piggare, lugnare eller bli inspirerad beroende på vilken effekt du vill att rummet ska ha på dig. I sovrum är det vanligt att man inreder med dova färger vi hittar i naturen och på kontor där vi ska känna oss pigga och inspirerade är det vanligt att man inreder med mer färgglada färger. En del väljer att ha en enhetlig färg på rummets väggar och kompletterar med att ha inredning som är färgglad och piggar upp. Andra väljer istället att ha färg på väggarna med snällare inredning. Du bestämmer själv vad som känns bäst för dig, men om du vill känna dig glad, pigg och inspirerad av den miljö du vistas i när du fotograferar eller jobbar med dina foton ska du helst välja att inreda med färg.

Välj rätt belysning

Förutom att färger påverkar oss gör också ljuset det. För att vi ska känna oss pigga behöver vi ha mycket ljus. Därför är det viktigt att du har fönstret öppet på dagarna så att dagsljuset får lysa upp rummet på naturlig väg. Men när solen börjar gå ner är det viktigt att du har bra belysning som får dig att jobba vidare med dina arbetsuppgifter samt gör rummet lite mer trivsamt. Det finns massor av olika sorters belysning att välja bland som du kan inreda med för att få en inspirerande miljö.

Du kanske också gillar...