Om foto

Fota med mobilen

Förr i världen behövde man ha en systemkamera för att bilderna man tog skulle bli professionella. Många som arbetar som professionella fotografer har en systemkamera. Men numera är den inbyggda kameran som finns i moderna smartphones väldigt bra och i det här inlägget har vi samlat några tips på hur du kan fotografera med hjälp av din mobiltelefon.

Fota i naturen

Du kan faktiskt ta fina bilder av naturen och landskap med hjälp av den kamera du har på din mobiltelefon. På en del mobiltelefoner kan du till och med ställa in kameran på natur eller landskap. Dessa inställningar är framtagna för att dina naturbilder ska bli ännu bättre. Men ett problem många som fotograferar i naturen stöter på är att man tappar mobiltelefonen och den går sönder eller får sprickor på grund av den hårda terrängen. Därför är det viktigt att du skyddar din mobiltelefon med ett skal. Det finns skal till de flesta mobiltelefonerna. Det finns till exempel snygga samsung galaxy s20 skal om det är den sortens mobiltelefon du har.

Selfie

De allra flesta som fotograferar med sin mobiltelefon fotograferar främst sig själva. Det kallas för en selfie. Det här är något som mobiltillverkarna är medvetna om och därför finns det en hel del inställningar i kameran som gör att dina selfies blir ännu bättre. Det viktigaste du ska tänka på när du tar selfies är att bra ljus är A och O för att bilderna ska bli så bra som du tänkt dig. Stå gärna i dagsljus när du tar dina selfies så kommer du att bli nöjd med resultatet.

Ett annat sätt att ta dina selfies till nästa nivå är genom att köpa en selfie lampa. Med en selfie lampa kan du fota när du vill eftersom lampan ger ett professionellt ljus som är enkel att använda och funkar till de flesta mobiltelefonerna.

Stativ

Oavsett vad du fotograferar med din mobiltelefon är det viktigt att du är stadig på handen när du tar bilderna. Annars finns det en risk att bilderna blir suddiga och inte som du tänkt dig. Något som kan vara värt för dig att köpa är ett stativ till din mobiltelefon. Det finns stativ till de flesta mobiltelefonerna som du sätter din telefon i och fotograferar utan att oroa dig om bilderna blir skakiga eller inte.

Välj rätt vinklar

Förutom att det är viktigt med rätt ljus är det bra om du tänker på vinklarna när du fotograferar med din mobiltelefon. De allra flesta fotograferar motivet rakt framifrån och därför vill vi uppmana till kreativitet genom att testa olika vinklar.

Du kanske också gillar...