Om foto

Hitta inspiration

Att ständigt vara kreativ och känna sig inspirerad till att fotografera är något som många vill, men i verkligheten så kan det här med inspiration, kreativitet och motivation vara något som kommer och går. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan hitta inspiration så att du blir sugen på att plocka fram kameran igen och ta nya foton.

Tavlor och posters

Om du är intresserad av inredning kan du låta dig inspireras av det du har på väggarna. Alltså de tavlor och posters du köpt från ett företag. Du kan också gå in på deras hemsidor för att kolla på tavlor och posters som de har i sitt utbud. Där kan du se massor av inspiration på snygga motiv och bli inspirerad till att skapa dina egna tavlor och posters. Gå igenom hemsidornas utbud och försök lägga märke till vilka motiv du gillar och varför för att kunna fotografera fler foton som du själv tycker om.

Hitta nya fotografer

Är du intresserad av fotografi har du säkert redan koll på dina favoritfotografer. En sak du kan göra för att få ännu mer inspiration är att hitta nya fotografer du kan följa på sociala medier. De allra flesta fotograferna har idag sina egna Instagram-konton där du kan spana in deras portfolios. Förutom att du kan följa etablerade fotografer på Instagram finns det också en hel del duktiga och talangfulla fotografer som ännu inte nått ut till de breda massorna. Det bästa du kan göra för att hitta nya fotografer att inspireras av är att kolla igenom hashtags. Ett annat sätt att hitta nya fotografer att följa är genom att gå in på dina favoritfotografers profiler och se vilka fotografer de följer.

Testa nya saker

En annan anledning till varför man inte känner sig inspirerad som fotograf är för att det kan kännas som att man tar samma sorts bilder om och om igen. Det bästa du kan göra då är att gå ur din comfort zone och testa på att fotografera något helt annat än vad du brukar. Om du har fokuserat på att skapa snygga modebilder och blivit bra på det kan du ge dig ut i naturen och fotografera naturen och dess vackra landskap. På så sätt kan du utvecklas mer som fotograf och att testa på nya motiv som kan få dig att bli pepp på att lära dig mer om hur du tar de bästa bilderna inom ditt nya område. Förutom att du kan fotografera nya motiv kan du också testa på att fotografera i nya vinklar, prova nya objektiv, filter, ljussättningar, poser och allt vad du kan tänka dig. Våga testa nya saker för att komma ur din svacka och på så sätt bli inspirerad.

Du kanske också gillar...