Om foto

Fotografera halloween

Nu när hösten är här ser många fram emot att fira halloween i Sverige. Vi importerade halloween från den amerikanska populärkulturen under den senare delen av 80-talet. Halloween är en ny högtid som växer starkt i popularitet, särskilt bland barnen. Men halloween är inte ursprungligen amerikanskt utan kom till USA med irländska immigranter. I Irland kallas högtiden All Hallows’ Eve och enligt folktron synliggjordes gränsen särskilt tydligt mellan levande och döda denna natt.

Fina halloweenbilder

Halloween har blivit en av barnens roligaste högtider (förutom julafton) där de får klä ut sig till spöken, monster, vampyrer och häxor när de går på fest. Passa på att ta fina bilder bilder av barnen. Försök att ta foton av barnen i sina halloweendräkter innan det blir mörkt. Använd inte blixt utan använd befintligt ljus för att fånga den spöklika stämningen. Ta gärna närbilder av barnens fina ansiktsmålningar. Inför halloweenkalaset för barnen eller ett kusligt party för vuxna hittar du allt du behöver hos Partykungen online till riktigt bra priser. Här finns ett mycket stort sortiment att välja mellan av bland annat halloweenaccessoarer, ballonger, dekorationer, dräkter, godis, linser, masker, peruker, smink och tillbehör för en riktigt spöklik halloween som både stora och små kan ha ruskigt roligt med. När du handlar hos Partykungen får du snabb leverans och 30 dagars öppet köp.

Kusliga foton

Eftersom det är halloween är det något av en utmaning att kunna skapa kusliga bilder. Välj ett tema och gör det så mörkt och vridet som du önskar. För att få en vintagelook är det rekommenderat att använda gamla saker (och byggnader). Gamla prylar och saker är helt klart spöklika. Leta upp en plats med rätt atmosfär och använd omgivningen för att ta kusliga halloweenfoton.

Fixa halloweenbilden

Om du inte har tid att göra en halloweensminkning och inte vill lägga ner en massa tid i Photoshop för att skapa en halloweenprofilbild finns numera smarta appar. Med någon av de roliga apparna kan du fixa din halloweenbild enkelt och snabbt.

Allt du behöver göra är att ta en bild av dig själv (selfie) och ladda upp den i din app. Nu kommer din bild att förvandlas till vad du önskar, som exempelvis en vampyr eller zombie. Resultatet kommer inte att bli perfekt eller unikt men det är en rolig och snabb lösning för att fixa en halloweenprofilbild.

Olika appar

Det finns flera olika appar som ger olika resultat beroende på vilken bild du vill skapa.

Corpse Cam bjuder på runt 20 olika masker som kommer förvandla dig till ett monster. Oldify är gratis och kommer göra dig gammal medan Wolfify kommer förvandla dig till en varulv. ZombieBooth kommer givetvis att omvandla dig till en zombie. Photo Lab har en gratisversion som ger dig möjlighet att skapa nästan vad du vill med hyfsat bra resultat.

Du kanske också gillar...