Om foto

Fotograf på hobbynivå

Många har fotografin som ett stort intresse och kanske inte vill eller känner sig redo att ta steget att börja arbeta som fotograf. I den här delen får du tips på hur du kan utveckla dig själv som fotograf på hobbynivå.

Det kanske låter som en klyscha, men för att bli riktigt bra på något krävs det att du testar dig fram och tar massvis med bilder. Om du till exempel gillar att ta närbilder på växter är det där du ska börja. Experimentera med ljus och vinklar och lägg märke till din egna personliga fotoutveckling.

Om du känner att du vill dela med dig av dina foton så är Instagram ett jättebra sätt att dela dina foton på. Du kan starta ett eget fotografikonto där du publicerar dina bästa foton eller publicera dem på ditt personliga konto. Du väljer själv vad du tror skulle funka bäst.

Fördelen med att publicera sina foton på sociala medier är att du har en stor chans att bli upptäckt. Förut behövde man skicka sina bilder till tidningar och hoppas på att bli upptäckt medan idag finns dina foton bara en hashtag bort.

Du kanske också gillar...