Om foto

Så blir du proffsfotograf

Att jobba som fotograf är det många som drömmer om. Men med digitaliseringen och fotografiets utveckling är fotografiet mer tillgängligt och fler tävlar om att få sina bilder sedda. I den här delen får du därför tips på hur du blir professionell fotograf.

Du behöver inte ens äga en systemkamera för att börja utvecklas som fotograf. Men för att bli professionell fotograf krävs det både erfarenhet och ibland utbildning.

Utbilda dig till fotograf

Om du har bestämt dig för att det är fotograf du vill arbeta som finns det flera sätt att gå till väga. Ett av dem är att utbilda dig. Du kan redan på gymnasiet välja att gå ett medieprogram med inriktning foto. Sedan kan du utbilda dig vidare genom att gå på yrkeshögskolan som har flera olika linjer som kan vara användbara för att bli fotograf. Det finns också ett flertal privata fotokurser du kan gå.

Jobba som fotograf

När du har erfarenheten och utbildningen bakom dig och du känner dig redo att börja arbeta som fotograf finns det flera sätt att göra det på. De allra flesta fotografer arbetar som frilansare vilket innebär att de kan ta fotograferingsuppdrag från flera olika håll.

Du kanske också gillar...