Om foto

Skydda kameran och dess utrustning under flytten

Saker och ting har ju en tendens att gå sönder under en flytt. Antingen är det för att de packats fel och inte säkert nog, eller för att de hanteras på helt fel sätt – ibland nästan till och med vårdslöst. Det kan vara på grund av brist på erfarenhet eller ett pressat tidsschema som påverkar stressnivån, vilket i sin tur leder till minskade försiktighetsåtgärder. Därför är det extra viktigt att du själv ser till att allt packas korrekt och säkert, speciellt din kamerautrustning.

Så packar du kameran säkert

För att se till att din kamera och kamerautrustning håller sig intakt kan det vara bra att skaffa en kameraväska, om du inte redan har det. En kameraväska har ofta tjocka skyddande väggar för att se till att din kamera ligger säker i väskan och inte kan utsättas för onödiga risker medan den flyttas runt. Ofta får även de flesta objektiv plats i väskan, beroende på hur stor väska du köper och hur stora eller många objektiv du har. Enklast är att ha en ryggsäck som du själv kan bära med dig så att du är helt säker på att inget kommer till skada. För att vara på den säkra sidan kan du även anlita professionella flyttfirmor och flyttstädning i Göteborg som ser till att alla dina ägodelar transporteras tryggt och säkert från ditt gamla hem till ditt nya. Med en proffsig flyttstädning behöver du heller inte oroa dig för städningen efteråt utan kan fokusera på att organisera allt i ditt nya hem.

Skydda all kamerautrustning

All kamerautrustning du har kanske inte får plats i en kameraväska och då måste du se till att skydda den på annat sätt. Oavsett om du är proffsfotograf eller hobbyfotograf kan din kamerautrustning vara dyrbar. Därför är det extra viktigt att allt skyddas och fraktas på ett säkert sätt. Till exempel bör alla minneskort och externa hårddiskar packas tillsammans i en mindre låda tillsammans med bubbelplast och eventuellt några handdukar för att de inte ska skadas.

Beroende på vilken sorts fotograf du är kommer du nog ha olika sorters utrustning, men något de flesta har är ett eller flera stativ. Stativet bör du klä in i bubbelplast och mycket tejp för att undvika fula märken, eller att det till och med går sönder. Om du fortfarande har kvar kartongen som du köpte den i är det klokt att använda den kartongen för att öka säkerheten ytterligare. Kom ihåg att det är bättre att paketera all kamerautrustning för mycket än för lite, så att du kan känna dig trygg och säker på att de kommer fram helskinnade och i bra skick.

Du kanske också gillar...