Om foto

Klä dig rätt för modeplåtningen

Att fotografera sig själv eller andra i syfte att lyfta de kläder eller accessoarer man har på sig kan kallas för en modefotografering. Många har säkert sett exempel på lyckade modeplåtningar på sociala medier och i modemagasin. Något som är väldigt viktigt för att man över huvud taget ska lyckas med modeplåtningen är att välja rätt klädsel. Därför kommer du i det här inlägget få några riktlinjer kring hur du kan tänka när du ska klä dig eller någon av dina modeller inför en modeplåtning.

Moderiktigt

Om du verkligen vill lyckas med din modeplåtning är det bra om du har koll på vad som är moderiktigt just nu. Men det här med att hålla reda på vad som är moderiktigt eller inte kan vara rätt svårt, särskilt om man inte har intresset. Det finns flera saker du kan göra för att hitta inspiration på kläder som passar för en modeplåtning. Du kan till exempel gå in på olika klädbutikers hemsidor för att se vad de har i sitt utbud. Ett bra exempel på det är NA-KD som säljer moderiktiga kläder för damer online. Förutom att du kan spana in hemsidor så kan du också spana in influencers, modehus och kändisar på sociala medier för att få en bra överblick på vad som är mest trendigt inom modet just nu. Sist men inte minst kan du läsa modemagasin för att få veta mer om trender och mode.

Variera klädseln

Är du bara ute efter att ta en bild på din outfit som du sedan ska posta på dina sociala medier kan det räcka gott och väl att ta bilder på en och samma utstyrsel. Men om du vill ha ett mer varierande resultat ska du se till att vara väl förberedd och ha med dig flera olika klädesplagg som är enkla att kombinera med varandra för att du ska få ett flertal bilder att välja bland.

Du kanske också gillar...