Jobba med foto

Tips för att redigera dina foton

Att redigera dina foton är något som idag är väldigt lätt. Med de olika programmen som finns till datorn och apparna där du kan redigera dina bilder direkt i telefonen är det lätt att få dina bilder att se professionella ut. I den här delen går vi igenom några program och appar som kan vara användbara när du ska redigera dina foton.

Redigeringsprogram

Bildredigeringsprogrammet adobe photoshop är kanske det första du tänker på när du ska lära dig att redigera bilder. Photoshop laddar du ner till din dator och kostar en viss summa i månaden. Photoshop är bra för dig som vill avancera lite mer när det kommer till bildredigering. Annars har många datorer bildbehandlingsprogram som är gratis. En del ingår när du köper datorn medan andra går att ladda ner.

Redigeringsappar

De som redigerar bilder på hobbynivå använder sig av de olika apparna som finns att ladda ner till din smartphone. Dessa appar är dessutom många gånger gratis och ger dina foton ett professionellt resultat med bara några filter. Du kan redigera dina bilder direkt i mobilens bildvisning och du kan ladda ner appar. Några exempel på bildredigeringsappar är VSCO, afterlight, lightroom och snapseed.

Du kanske också gillar...