take-beautiful-pictures-of-petsInternet svämmar över av oemotståndligt gulliga katter och hundar som deras ägare ständigt lägger upp. Söta husdjur som gör knasiga saker, sover gulligt eller helt enkelt bara finns till. Allt ska fångas med kameran och snabbt läggas upp på sociala medier. Vissa husdjur blir mer kända än andra och det handlar inte bara om själva djuret utan framförallt om fotografen och hur duktig den är. För att din katt eller hund ska bli en riktig Instagramkändis krävs det alltså att du vet ett och annat innan du ställer dig bakom kameran.

Lilla fotoskolan för att ta kort på husdjur

  • Hitta rätt ljus!

Det bästa är att ta kort på ditt husdjur en solig dag och utomhus, men det kan vara lättare sagt än gjort. Låt det alltid vara dagsljus där du fotar och undvik mörka rum. En mörk, suddig bild på något som lika gärna kan vara en filt som en katt kommer inte att få många likes på Instagram.

  • Få djuret att titta in i kameran

Ropa på din hund eller katt och dra till dig dess uppmärksamhet för att få de där trofasta ögonen att blicka rakt in i kameran och följarnas hjärtan.

  • Samma höjd som djuret

Sätt dig på huk eller lägg dig ner så att kameran är i samma höjd eller lite lägre än husdjuret. Det ger en bättre bild med mer inlevelse än att ta bilden ovanifrån så som vi är vana att se djuren.

  • Favoritplatsen

För en längre fotosession så passa på när djuret är på sin favoritplats, locka till lek med lite godis eller leksaker och passa på att bränna av så många kort som möjligt under tiden. En stabil hand är bra att ha om djuret flänger runt och leker mycket, med lite tur så går det att fånga exakt de där “in the moment”-bilderna som alltid blir de bästa.