Välkommen till denna informations-fyllda sida om fotografi och allt vad det innebär! Den fotografiska teknologin har bidragit till det moderna samhället med en hel del kreativitet, kommunikation, underhållning, utvecklad nyhetsrapportering och en hel del annat. De flesta använder sig på ett eller annat sätt av fotografi varje dag, men tänker sällan på detta. Världen hade sett väldigt annorlunda ut om det inte vore för denna teknologi och den fortsätter att utvecklas hela tiden.

Av dessa anledningar är det ganska intressant att skriva en del varierande informativa texter kring detta ämne. På denna sida kan man läsa om allt ifrån olika användningsområden för fotografi till om hur man bäst filmar sina husdjur för att lägga upp på Youtube. Att lära sig fotografera är någonting som alla kan, men det krävs en viss känsla för konst, struktur, färg och emotion. Av denna anledning finns det vissa väldigt talangfulla fotografer ute i världen som sticker ut mer än andra.

Ett stort användningsområdet för fotografi är i dagens samhälle inom sociala medier. Folk delar fotografier, tagna med sina mobiltelefoner, på Instagram, Facebook och Twitter och bidrar därmed till en djupare typ av kommunikation som aldrig skådats tidigare i historien. Om man går in på sitt nyhetsflöde på Facebook så blir man exponerad till alltifrån vad folk äter till middag till var de befinner sig just nu.

Världen är alltmer sammankopplad idag delvis på grund av detta. Det finns fördelar och nackdelar med allt som växer fram i samhället men syftet med denna sida är att dela information som täcker ämnet fotografi och allt vad det innebär.